Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Για μια ακόμα σχολική χρονιά τα σχολεία ανοίγουν με αρκετά προβλήματα, αφού η υποχρηματοδότησή τους έχει γίνει πλέον καθεστώς και οι εκπαιδευτικοί δεν βρίσκονται όλοι στη θέση τους, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει από την 1η Σεπτεμβρίου.

Το να μεμψιμοιρούμε όμως, δεν οδηγεί πουθενά. Τα πράγματα αλλάζουν όταν ο καθένας από εμάς κάνει αυτό που μπορεί, με τον καλύτερο τρόπο.

Τηλέμαχος ΚουντούρηςΚι αυτό που χρειάζεται σήμερα να κάνουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι να υπερασπιστούμε σθεναρά το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, ιδίως εκείνων που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα.

Καλώ τους Διευθυντές και Προϊσταμένους σχολικών μονάδων σε στενή συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν στο μέγιστο βαθμό αποδοτικότητάς τους.

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας, αλλά και με τη βεβαιότητα ότι οι εκπαιδευτικοί, όπως πάντα, θα ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στα καθήκοντά μας, εύχομαι στην καθεμία και στον καθένα ξεχωριστά: Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας!

Τηλέμαχος Κουντούρης
Πρόεδρος της Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.