Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την παρατεταμένη αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων, και ενόψει της επικείμενης επαναλειτουργίας τους, έχει να επισημάνει τα εξής: Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία, γιατί μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιαστεί, αλλά και ούτε έχει διατυπωθεί, καμία πρόθεση εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, για τη λήψη κάποιου μέτρου εκπαιδευτικής πολιτικής με στόχο... (Περισσότερα... pdf)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την ολοκλήρωση των εγγραφών στην Α΄ τάξη των δημοτικών σχολείων και τα νηπιαγωγεία, έχει να επισημάνει τα εξής: Η εφαρμογή του άρθρου 50 του ν. 4692/2020 (Α ́ 111) στις εγγραφές της Α΄ τάξης των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2021-2022, που προβλέπει την αύξηση του μέγιστου αριθμού μαθητών από 22 σε 25 ανά τμήμα αλλά και την αύξηση του ελάχιστου αριθμού μαθητών από 12 σε 15 ανά τμήμα, οδηγεί για δεύτερη σχολική χρονιά, αφενός μεν, στην κατάργηση εκατοντάδων τμημάτων, αφετέρου... (Περισσότερα... pdf)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό που έπληξε την Περιφέρεια της Θεσσαλίας, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Διευθυντή κ. Γρηγόρη Λέτσιο και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου Τυρνάβου, για την εξαιρετική και ψύχραιμη αντίδρασή τους, που είχε ως αποτέλεσμα την έγκαιρη εκκένωση του σχολείου και την αποφυγή τραυματισμού των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού.

Αυτό που προέχει τώρα, σε ό,τι αφορά στις σχολικές μονάδες, είναι... (Περισσότερα... pdf)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την Υπουργική Απόφαση 6603/ΓΔ4/20-01-2021 (ΦΕΚ 140B/20-01-2021) με θέμα «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο», και τις προγραμματισμένες, από τη Δευτέρα 8/2/2021, ενημερώσεις των Δ/ντών-Δ/ντριών σχολικών μονάδων, σχετικά με την έναρξη...

(Περισσότερα... pdf)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την έναρξη της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης από την Πέμπτη 15/10/2020 και την ανάγκη προμήθειάς του από τις σχολικές μονάδες, και με δεδομένη την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά των σχολικών μονάδων, αφού η μείωση της επιχορήγησής τους από το 2010 και μετά ξεπερνά το 50%,