Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την έκδοση της ΥΑ 1940/19-01-2018 (Β ́ 310) με θέμα: «Τροποποίηση της αριθμ. 8440/2011(Β ́ 318) υπουργικής απόφασης «Καθορισμός λειτουργίας των σχολικών επιτροπών και ρύθμιση οικονομικών θεμάτων αυτών», έχει να επισημάνει τα εξής:

1. Θεωρεί ότι οι τροποποιήσεις που προβλέπει η παραπάνω ΥΑ για τη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών κινούνται σε σωστή κατεύθυνση....
    (Διαβάστε: α) την ανακοίνωση pdf, β) το σχετικό ΦΕΚ pdf)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την εφαρμογή από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. της δράσης «Η τσάντα στο σχολείο», με την οποία καθιερώνεται η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου για τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα στο σχολείο, έχει να επισημάνει τα εξής: Η παραμονή της τσάντας των μαθητών στο σχολείο για ένα... (Διαβάστε την ανακοίνωση pdf)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. με αφορμή την υπ. αριθ. 193964/ΓΔ4/10-11-2017(ΦΕΚ 3974Β/13-11-2017) Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Ίδρυση Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ). Καθορισμός των σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2017- 2018 εντός των οποίων θα λειτουργούν οι Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ)», έχει να επισημάνει τα εξής:

Εκφράζει την αντίθεσή του στην επιλογή του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για λειτουργία των Δ.Υ.Ε.Π. και για δεύτερη σχολική χρονιά σε ξεχωριστά... (Διαβάστε την ανακοίνωση pdf)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την έκδοση τής με αρ. πρωτ. 184795/Δ1/30-10-2017 εγκυκλίου του ΥΠ.Π.Ε.Θ., με θέμα: «Διευκρινίσεις λειτουργίας σχολικών μονάδων», έχει να επισημάνει τα εξής:

1. Σύμφωνα με την παραπάνω εγκύκλιο η ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων για θέματα αγωγής και προόδου των μαθητών θα πρέπει... (Διαβάστε την ανακοίνωση pdf)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που εμφανίζονται στη λειτουργία των Ολοήμερων σχολείων, έχει να επισημάνει τα εξής: Ένα περίπου μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις... (Διαβάστε την ανακοίνωση pdf)