Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την κήρυξη από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε.) 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στον κλάδο των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δημοσίων Σχολείων, τη Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, έχει να επισημάνει τα εξής:

Το πρόβλημα της υγιεινής και καθαριότητας των σχολείων είναι εξαιρετικά σημαντικό και μας αφορά όλους: γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς. Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα... (Διαβάστε την ανακοίνωση pdf)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., λαμβάνοντας υπόψη αφενός την ανάγκη προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης από τις σχολικές μονάδες σε τιμή που τείνει να ξεπεράσει το 1,15 € ανά λίτρο και αφετέρου την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά των σχολικών μονάδων, αφού η μείωση της επιχορήγησής τους από το 2010 και μετά ξεπερνά το 50%,

α π ε υ θ ύ ν ε ι     έ κ κ λ η σ η

προς τα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών, να προχωρήσουν άμεσα... (Διαβάστε την ανακοίνωση pdf)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του Νόμου 4571/2018 (ΦΕΚ 186/Α/30-10-2018) «Επείγουσες ρυθμίσεις για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και άλλες διατάξεις», έχει να επισημάνει τα εξής:

Στο άρθρο 1 παράγραφος 2β του παραπάνω νόμου, αναφέρεται ότι: «Ειδικότερα ως προς τις σχολικές επιτροπές, δήλωση περιουσιακής κατάστασης υποβάλλουν οι Πρόεδροι και οι διαχειριστές... (Διαβάστε την ανακοίνωση pdf)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την επικείμενη έναρξη της φοίτησης των προσφυγόπουλων σε Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.), έχει να επισημάνει τα εξής:

1. Εκφράζει την αντίθεσή του στην επιλογή του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για φοίτηση των προσφυγόπουλων σε Δ.Υ.Ε.Π. για τρίτη σχολική χρονιά...

(Διαβάστε την ανακοίνωση pdf)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που εμφανίζονται στη λειτουργία των Ολοήμερων σχολείων, έχει να επισημάνει τα εξής:

Ένα περίπου μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, λόγω έλλειψης του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού, πολλά Ολοήμερα σχολεία υπολειτουργούν, δεχόμενα για φοίτηση ένα μικρό μόνο αριθμό μαθητών τους ή λειτουργώντας με μειωμένο ωράριο μέχρι τις 3 μ.μ., και όχι μέχρι τις 4 μ.μ., όπως προβλέπεται κανονικά. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι...

(Διαβάστε την ανακοίνωση pdf)