Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την έκδοση της ΥΑ 69345/Δ1/2-5-2018 με θέμα: «Προϋποθέσεις για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος των 4/θέσιων και άνω Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων», έχει να επισημάνει τα εξής:

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην επιλογή του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα μόνο οι μαθητές των οποίων οι γονείς εργάζονται, είναι άνεργοι ή ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες...

(Διαβάστε την ανακοίνωση pdf)

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την κατάθεση σε διαβούλευση του σχεδίου νόμου του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με τίτλο: «ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», σε μια πρώτη προσέγγιση, έχει να επισημάνει τα εξής:

1. Θεωρούμε ότι οι υπό ίδρυση νέες δομές υποστήριξης της εκπαίδευσης χαρακτηρίζονται από συγκεντρωτικό προσανατολισμό και δεν στελεχώνονται επαρκώς από το απαραίτητο προσωπικό. Αυτό θα έχει ως συνέπεια... (Διαβάστε την ανακοίνωση pdf

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε πολλές περιοχές της χώρας, υπενθυμίζει τη μεγάλη υποχρέωση της Πολιτείας για τον προσεισμικό έλεγχο και την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών κτηρίων, αφού τα περισσότερα έχουν κατασκευαστεί πριν τη θέσπιση των νέων αυστηρών διατάξεων αντισεισμικής προστασίας.

Δυστυχώς, το πρόγραμμα προσεισμικού ελέγχου των σχολικών κτηρίων που είχε ξεκινήσει... (Διαβάστε την ανακοίνωση pdf

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αττικής, το οποίο περιέχει ρυθμίσεις σχετικά με τη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο δημόσιο Νηπιαγωγείο, έχει να επισημάνει τα εξής:

1. Η ένταξη των παιδιών από την ηλικία των 4 ετών στο Νηπιαγωγείο... (Διαβάστε την ανακοίνωση pdf

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την επικείμενη λήξη των οκτάμηνων συμβάσεων των προσλαμβανομένων στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Απασχόλησης με την ειδικότητα «ΔΕ Γενικών Καθηκόντων», οι οποίοι απασχολούνται σε σχολικές μονάδες, έχει να επισημάνει τα εξής:

Θεωρούμε αδιανόητο εν έτει 2018 να λειτουργούν οι σχολικές μονάδες χωρίς την αναγκαία υποστήριξή τους από την Πολιτεία με ειδικό... (Διαβάστε την ανακοίνωση pdf