Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την Υπουργική Απόφαση 6603/ΓΔ4/20-01-2021 (ΦΕΚ 140B/20-01-2021) με θέμα «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο», και τις προγραμματισμένες, από τη Δευτέρα 8/2/2021, ενημερώσεις των Δ/ντών-Δ/ντριών σχολικών μονάδων, σχετικά με την έναρξη...

(Περισσότερα... pdf)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την έναρξη της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης από την Πέμπτη 15/10/2020 και την ανάγκη προμήθειάς του από τις σχολικές μονάδες, και με δεδομένη την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά των σχολικών μονάδων, αφού η μείωση της επιχορήγησής τους από το 2010 και μετά ξεπερνά το 50%,
Κ αλ ε ί
τα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών, να προχωρήσουν στην άμεση λήψη των παρακάτω μέτρων... (Περισσότερα... pdf)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την επικείμενη συμπλήρωση ενός μήνα από την έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς, σε συνθήκες πανδημίας, έχει να επισημάνει τα εξής:
1. Με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων σε πλήρη σύνθεση (δηλ. με όλους τους μαθητές στις τάξεις), ανεξαρτήτως του εμβαδού των αιθουσών τους, δεν διασφαλίζεται η τήρηση της απαραίτητης απόστασης (Περισσότερα... pdf)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την με αρ. πρωτ. Φ7/ 119778/Δ1/11-09-2020 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., με θέμα: «Διευκρινιστικές οδηγίες για Δημοτικά σχολεία την έναρξη του διδακτικού έτους 2020-2021», η οποία κοινοποιήθηκε στα σχολεία αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου, έχει να επισημάνει τα εξής:
Με τη συγκεκριμένη αιφνιδιαστική εγκύκλιο, το Υπουργείο Παιδείας ανατρέπει την τελευταία στιγμή και εντελώς αναίτια τον προγραμματισμό των σχολικών μονάδων... (Περισσότερα... pdf)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την ψήφιση από τη Βουλή αιφνιδιαστικής τροπολογίας που προβλέπει την άμεση αντικατάσταση των νυν Διευθυντών Εκπαίδευσης με προσωρινούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, έχει να επισημάνει τα εξής:
Τη στιγμή, που είναι αναγκαία όσο ποτέ, η θέσπιση ενός νέου, σταθερού, διαφανoύς και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής των στελεχών ... (Περισσότερα... pdf)